• پلتفرم نمایشگاه دائم صادرات و واردات خدمات، کالا، فناوری نوین و دانش بنیان در ارمنستان و کشورهای حوزه CIS

صادرات پیاز

صادرات پیاز

صادرات پیاز

پیاز، پیاز معمولی یا پیاز باغی با نام علمی : Allium cepa گیاهی از سرده سیر در زیرتیره پیازیان از تیره نرگسیان است. پیاز به خانواده آلیاسه ( Alliaceae ) متعلق است و گیاهی است دو ساله با رشد بوته ‌ای ضعیف ، برگ ‌های استوانه ای شکل تو خالی که در سال اول با توجه به طول روزِ مورد نیاز خود تشکیل سوخ یا پیاز ( Bulb ) داده و در سال دوّم با کشت سوخ‌ ها و پس از ظهور ساقه ( های ) گل دهنده و چتر ها تولید بذر می‌ نماید.

بررسی جغرافیای پیاز

تخمین زده می‌شود که در دنیا سالانه بیش از ۹٬۰۰۰٬۰۰۰ هکتار پیاز به عمل می‌آید. حدود ۱۷۰ کشور، برای استفادهٔ داخلی پیاز می‌کارند و ۸ درصد تولیدِ جهانی به‌طور بین‌المللی تجارت می‌شود.

براساسِ قوانین ایالات متحده، در سال ۱۹۵۸، قرارداد آتی پیاز ممنوع شد. این ممنوعیت در اثرِ شکایتِ کشاورزان بود که با دلایل مشخص کردند که سم سایگل و وینسنت کوسگا بازار تجارتی شیکاگو را دو سالِ قبل دستکاری کرده‌اند. نتایج بررسی برای اقتصاددانان مورد منحصربه فردی را برای مطالعه تأثیرات قراردادهای آتی روی قیمت محصولات کشاورزی مطرح کرد. هنوز هم در سال ۲۰۱۳ این ممنوعیت به قوت خود باقی است.

متوسطِ برداشت درایران هکتاری ۱۰۰ تن است.

 

تولید جهانی پیاز

پیاز مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول ۳۹۷ مین محصول معامله شده و ۱۱۸۵ مین محصول پیچیده است.

صادرکنندگان برتر پیاز کشورهای از جمله : چین ( ۲.۷۸ میلیون دلار ) ، هلند ( ۵۷۷ میلیون دلار ) ، اسپانیا ( ۵۵۵ میلیون دلار ) ، هند ( ۴۸۶ میلیون دلار ) و مکزیک ( ۴۰۹ میلیون دلار ) هستند .

واردکنندگان برتر پیاز کشورهایی از جمله : ایالات متحده آمریکا ( ۶۵۸ میلیون دلار ) ، اندونزی ( ۶۵۴ میلیون دلار ) ، ویتنام ( ۵۶۳ میلیون دلار ) ، مالزی ( ۳۳۹ میلیون دلار ) و برزیل ( ۳۰۱ میلیون دلار ) هستند .

 

کشورهای صادرکننده پیاز

این نقشه میزان صادرات پیاز را در کشورهای صادرکننده پیاز نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص صادرات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

کشورهای واردکننده پیاز

این نقشه میزان واردت پیاز را در کشورهای واردکننده پیاز نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

انواع پیاز صادراتی

  • پیاز سفید
  • پیاز قرمز
  • پیاز زرد
  • پیاز ویدالیا
  • پیاز درختی
  • شالت
  • پیازداغ

طریقه کشت پیاز

پیاز در خاک‌های حاصلخیز که به خوبی زهکشی شده‌اند، بهتر رشد می‌کند. خاک رس و شن که با گیاهِ پوسیده آمیخته باشد به خاطر داشتن سولفور پایین خوب هستند، در حالی که خاک‌های گِلی معمولاً محتوی دارای سولفور زیادی هستند و پیازهایِ تند تولید می‌کنند. پیاز برایِ رشد نیازمندِ مواد غذایی زیادی است که در خاک موجود باشد. اغلب فسفر به اندازه کافی در خاک موجود است، اما ممکن است قبل از شروعِ کاشت استفاده شود به خاطر این که در خاکِ سرد کمتر در دسترس است. نیتروژن و پتاس در طیِ فواصلِ فصل رویش می‌تواند به کار برود. آخرین کاربردِ نیتروژن حداقل ۴ هفته قبل از چیدن پیاز است.

پیازهای دارای سوخ به طول روز حساس هستند، سوخ آن‌ها فقط بعد از این که تعداد ساعت‌هایِ روشناییِ روز از میزان حداقلی بیشتر شد، شروع به رشد می‌کنند. بیشتر پیازهای سنتی اروپایی پیازهای روز بُلند هستند و بعد از این که روشناییِ روز به بیش از ۱۴ ساعت رسید، سوخ تولید می‌کنند. انواع پیازهای اروپای جنوبی و آفریقای شمالی، از انواع روز متوسط هستند که برای تشکیل سوخ فقط ۱۲ تا ۱۳ ساعتِ به روشنایی روز نیاز دارند و سرانجام، پیازهای روز کوتاه که در این اواخر تولید شده‌اند، در مناطقی که زمستان ملایم دارند در پاییز کشت می‌شوند و در اوایل بهار سوخ تولید می‌کنند و فقط به۱۱ تا ۱۲ ساعت به روشناییِ روز برای تحریک تشکیل سوخ نیاز دارند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.