• پلتفرم نمایشگاه دائم صادرات و واردات خدمات، کالا، فناوری نوین و دانش بنیان در ارمنستان و کشورهای حوزه CIS

تعرفه گمرکی کالا

تعرفه گمرکی کالا

تعرفه گمرکی کالا

ما در این مقاله به تشریح و پاسخ سوالات زیر می پردازیم

بخش اول:

۱- تعرفه گمرکی یا تعرفه کالا چیست؟

۲- مسئول و نهاد تعیین تعرفه در ایران چه کسی است؟

۳- چه زمانی تعرفه های گمرکی اعلام می گردد و محتوای بخش نامه تعرفه چیست؟

۴- آیا به جز تعرفه گمرکی می بایست تعرفه و حقوق دیگری نیز در گمرک در هنگام ترخیص کالا و یا انجام تشریفات گمرکی پرداخت شود؟

۵- در فرآیند واردات به جز تعرفه گمرکی ، چند درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز دریافت می شود؟ کدینگ مورد نظر برای تعرفه کالا چیست؟ سیستم طبقه بندی HS چیست؟

بخش دوم:

۱- تعرفه واردات کالا به ایران چند است و چگونه محاسبه می شود؟

۲- تعرفه صادرات کالا از ایران چند است و چگونه محاسبه می شود؟

۳- تعرفه های ترجیهی و موافقتنامه های ترجیهی چیست و چه تاثیری در محاسبات حقوق ورودی در هنگام ترخیص کالا دارد؟

۴- تعرفه سال های مختلف واردات و صادرات کالا به کشور چگونه است؟

بخش سوم:

۱- تعرفه واردات به کشورهای مختلف چند است و چگونه می توانیم به اطلاعات تعرفه سایر کشورها دست پیدا کنیم؟

 

بخش اول : تعریف تعرفه گمرکی / حوق ورودی

۱- تعرفه گمرکی یا تعرفه کالا چیست ؟

تعرفه (TARIFF) عبارت است از مالیات و عوارضی که دولت‌ ها به دلایل حمایتی، مالی یا ترکیبی آن ها از کالاهای وارداتی و یا صادراتی اخذ می‌کنند. اصطلاحا این دریافتی به حقوق گمرکی Customs Duties موسوم است. تعرفه گمرکی ممکن است براساس ارزش کالا دریافت شود که در این صورت، آن را تعرفه ارزشی می‌نامند و به روش‌های مختلف محاسبه و دریافت می‌شود.

در ادامه به معرفی انواع تعرفه ها پرداخته ایم. اما مفهوم تعرفه در ایران در میان بازرگانان بعضا متفاوت است و در ادبیات تجاری بعضا تعرفه به دو معنای زیر است که سعی کرده این موارد را نیز توضیح دهیم.

  • تعریف اول

تعرفه به معنی جایگاه کالا در طبقه بندی HS ( نمانکلاتور سیستم هماهنگ شده (HS- harmonized system) ) است که در گمرک در هنگام اظهار کالا و یا در هنگام دریافت مجوز از سایر مراجع قانونی مانند ثبت سفارش اعلام می شود.

بر اساس این تعرفه، بازرگانان و ترخیص کاران درصد یا روش محاسبه میزان حقوق و عوارض گمرکی و مجوزهای مورد نیاز برای ورود کالا، مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص کالا و گروه کالایی برای دریافت ارز ( این مجوز به علت بحران ها ارزی دریافت می شود (سال ۹۸)) یا مجاز بودن واردات و صادرات ، را تعیین می نمایند.

 

نکته

طبق قانون امور گمرکی، ماده ۱ بند (ژ) سامانه ( سیستم ) هماهنگ شده به معنای : توصیف و کدگذاری کالا بر اساس کنوانسیون بین المللی سامانه هماهنگ شده توصیف و نشانه گذاری ( کدگذاری ) کالا مورخ ۱۴ ژوئن ۱۹۸۳ میلادی که به تصویب شورای همکاری گمرکی رسیده و جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده واحده قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون یاد شده مصوب ۱۳۷۳/۰۶/۲۰ هجری شمسی، به آن پیوسته است.

 

مثال :

می گویند تعرفه اتوی برقی چیست : تعرفه ی اتوی برقی ۸۵۱۶۴۰۰۰ است که در اینجا با ذکر شماره ۸ رقمی که مربوط به آن کالا می باشد ،پاسخ داده می شود. در اینجا ذکر یک نکته حائز اهمیت می باشد. ارقام تعرفه گمرکی از سمت چپ به راست دو رقم دو رقم باید خوانده شود .

به عنوان مثال تعرفه گمرکی اتوی برقی به این صورت خوانده می شود : هشتاد و پنج، شانزده، چهل، دوتا صفر

 

  • تعریف دوم

تعرفه به معنای میزان حقوق و عوارض کالا در هنگام اظهار و ترخیص کالا در گمرک است. در این تعریف بازرگانان به دنبال ماخذ محاسبه حقوق و عوارض گمرکی هستند.

 

مثال

تعرفه ی اتوی برقی چند درصد می باشد که منظور ماخذ حقوق ورودی آن کالا می باشد که در کتاب مقررات صادرات و واردات آورده شده است که در پاسخ می گویند ۲۶ درصد.

در این حالت اگر ماخذ ارزش بر اساس ارزش کالا باشد، میزان تعرفه گمرکی واردات مساوی است با ارزش کالا ضربدر ۲۶ درصد. در نتیجه بازرگان می بایست این عدد را برای واردات کالا به کشور در هنگام ترخیص کالا به گمرک پرداخت نمایند.

 

در این تعریف، تعرفه های گمرکی، وجوهی هستند که در گمرک از کالاهای وارداتی و صادراتی دریافت می‌شود و به چند دسته تقسیم می‌شود.

  • حقوق و عوارض است که نوعی مالیات غیر مستقیم است.
  • دیگری هزینه‌ هاست که در مقابل انجام خدمت وصول می‌شود.

مثل هزینه تخلیه و بارگیری، آزمایش، استاندارد و انبارداری. حقوق و عوارض توسط گمرک وصول می‌شود ولی هزینه‌ها توسط سازمان‌های ارائه‌کننده خدمت مثل سازمان بنادر در بنادر، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی و سازمان ملی استاندارد وصول می‌گردد.

حقوق ورودی که در بند (ح) ماده یک قانون امور گمرکی تعریف شده شامل دو قسمت است:

  • حقوق گمرکی (که برای همه کالاها ۴ درصد است و توسط مجلس وضع شده است).
  • سود بازرگانی که توسط دولت تعیین می‌شود.

 

نکته

تعریف ارزش کالا مطابق ماده ۱۰ قانون امور گمرکی عبارتست از:

ارزش کالای ورودی در گمرک در همه موارد عبارت است از بهای سیف “‌بهای خرید کالا در مبداء به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل و‌ باربندی” و کلیه هزینه‌ های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات و همچنین حق استفاده از امتیاز نقشه، مدل و علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه‌مربوط به کالا و سایر هزینه‌ هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می‌گیرد که از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا‌ تعیین و بر اساس نرخ ارز و برابری های اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه خواهد بود.

 

۲. سود بازرگانی در قانون، به چه معنا است؟

طبق ماده پانزدهم، وزارت صمت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، می بایست برای حمایت از تولید داخل و تسهیل و تسریع محاسبات مبالغ دریافتی از کالاهای وارداتی که هزینه یا کارمزدی دریافت می کند، مجموعه ای تحت عنوان سود بازرگانی را تعیین کند و به گمرک ابلاغ کند، منظور موارد زیر است:

  • عوارض گمرکی
  • مابه التفاوت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان
  • حق ثبت سفارش
  • حق انحصار
  • عوارض شهرداری و هلال احمر
  • عوارض آسفالت و هوایی و بندری و بهداری

 

نکته

ماده ۲ قانون امور گمرکی
  • حقوق گمرکی وجوهی است که میزان آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ضمیمه این قانون تعیین و دریافت می‌شود.
  • سود بازرگانی وجهی است که بر اساس قانون انحصار تجارت خارجی به موجب تصویبنامه هیأت وزیران برقرار می‌گردد.
  • هزینه‌ های گمرکی وجوهی است که میزان و شرایط آن با تصویب هیئت وزیران برای تخلیه و باربری و بارگیری، انبارداری، آزمایش و‌ تعرفه‌بندی، بدرقه کالا و خدمات فوق‌العاده تعیین می‌شود. ترتیب وصول و نحوه مصرف این وجوه طبق آیین‌نامه گمرکی تعیین می‌شود.
  • عوارض دریافتی به وسیله گمرک وجوهی است که وصول آن طبق مقررات به عهده گمرک واگذار می‌شود.

 

۳. انواع تعرفه گمرکی

تعرفه ها از منظر هدف و شکل و مقام وضع کننده و … تقسیم بندی می شود. دانستن این موارد بسیار با اهمیت است. در ادامه مطالب انواع تعرفه را توضیح خواهیم داد.

الف ) انواع تعرفه از نظر هدف :

تعرفه مالی : در این تعرفه هدف تامین مخارج مالی دولت است مانند حقوق ورودی خودروی سواری که در قانون بودجه ۱۳۸۴ به عنوان در آمدهای وصولی دولت و به میزان ۱۰۰ در صد تعیین شده بود.
تعرفه حمایتی : هدف از وضع این تعرفه فراهم آوردن شرایط رقابتی برای کالا های داخلی در مقابل کالا های وارداتی و نیز تعادل تراز پرداخت ها است.
تعرفه ارشادی : هدف این تعرفه هدایت تقاضا و تغییر انتخاب مصرف کننده از یک محصول به محصول دیگر است. مانند حقوق ورودی ماشین آلات راهسازی مستعمل که بیشتر از نو می باشد.

ب ) انواع تعرفه از نظر مقام وضع کننده

تعرفه مستقل : به صورت یک طرفه و توسط کشور ذینفع با توجه به ملاحظات ملی تدوین می شود.
تعرفه قراردادی : تعرفه هایی که به موجب قرارداد های دو یا چند جانبه و برای مدت معینی تعیین می شوند که تعرفه های ترجیهی از این دسته اند.

ج ) انواع تعرفه از نظر شکل

تعرفه واحد : در این تعرفه برای انواع کالاهای وارداتی و صادراتی ماخذ تعیین می شود مانند حقوق گمرکی ۴ درصد برای کلیه کالاها
تعرفه مرکب : در این تعرفه انواع مختلف واردات به نحوی خاص طبقه بندی و برای هر طبقه یا هرکدام ماخذی تعیین می شود.

د ) انواع تعرفه از نظر ماهیت

تعرفه عمومی : این تعرفه نسبت به کلیه کالا ها یکسان است و مبدا کالای وارده در نرخ حقوق ورودی تاثیری ندارد.
تعرفه ترجیهی : تعرفه ای است که برای کشورهای مبدا خاصی ارفاق قائل شده و تعرفه کمتری را نسبت به دیگران لحاظ می کند.

ذ ) انواع تعرفه از نظر ماخذ محاسبه

تعرفه ارزشی : در این روش حقوق گمرکی تابعی از ارزش کالاست. به همین دلیل دانستن ارزش کالا ضرورت پیدا می کند. در روش ارزشی، نرخ تعرفه در ارزش کالا ضرب شده و حقوق گمرکی قابل وصول به دست می آید.
تعرفه مقداری یا ویژه : در این روش حقوق گمرکی قابل وصول تابعی از مقدار یا کمیت کالاست بدین ترتیب که میزان حقوق ورودی در کمیت کالا ( عدد، کیلو، لیتر، طول،…) ضرب شده و حقوق ورودی قابل وصول اخذ می شود. در این روش دانستن ارزش کالا هیچ ضرورتی ندارد.
تعرفه مرکب یا مختلط : در این روش از دو روش ارزشی و ویژه تواماً استفاده می شود.

۴. مسئول و نهاد تعیین تعرفه در ایران چه کسی است؟

تعرفه گمرکی واردات کالا و صادرات کالا توسط هیئت دولت در ابتدای هر سال را اعلام می گردد. تعرفه های مصوب در هیئت دولت ابتدا می بایست در کمیسیون ماده یک نهایی و تصویب گردند.

کمیسیون ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صاردات و واردات به شرح زیر است:

کمیته دائمی مقررات صادرات و واردات متشکل از نمایندگان نهاد ریاست جمهوری، وزارت بازرگانی، وزارت راه و ترابرای، وزارت نفت، وزارت امور خارجه، وزارت کار و امور اجتماعی، وزارتخانه های صنعتی و معدنی، وزارت کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت تعاون، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، گمرک ایران، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون، تهیه پیش نویس لوایح قانونی، مصوبات هیئت دولت، شورای اقتصاد و کمیسیون اقتصاد هیئت دولت را در موارد زیر به عهده خواهد داشت :

  1. لایحه مقررات صادرات و ورادات، لوایح موردی برای انجام اصلاحات و تغییرات لازم در قانون مقررات صادرات و واردات.
  2. لایحه برای لغو انحصاراتی که مانع رشد تولید یا تجارت است.
  3. آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادارت و واردات ، اصلاحات و تغییرات موردی روی آیین نامه اجرایی قانون مذکور.
  4. اصلاحات و تغییرات مندرجات جدول تعرفه گمرکی ضمیمه مقررات صادرات و واردات.
  5. طرح تصویبنامه های هیات وزیران ، شورای اقتصاد و کمیسیون اقتصادی هیات وزیران در رابطه با مقررات صادرات و واردات.
  6. کمیته مذکور همچنین بررسی و اظهار نظر و اقدام روی پیشنهادهای مربوط به مقررات صادرات و واردات را نیز به عهده خواهد داشت.
تبصره ۱

کمیته موضوع این ماده در وزارت بازرگانی و به ریاست معاون وزیر بازرگانی تشکیل می گردد. دبیرخانه کمیته مذکور در وزارت بازرگانی خواهد بود. نظر کمیته به مراجع ذیربط منعکس خواهد گردید.

تبصره ۲

در مواردی که وزارتخانه های دیگری در ارتباط با موضوع باشند نماینده وزارتخانه ذیربط با حق رای به جلسه دعوت خواهد شد.

۵. HS Code یا کد بین المللی کالا چیست؟

HS Code یا کد بین المللی کالا چیست؟ HS Code یک سیستم عملکرد استانداردسازی کنترل شناسایی و طبقه بندی محصولات می باشد که توسط دولت ها با توجه به سیاست های مالیاتی ، قیمت گذاری ، بودجه بندی و اقتصاد طراحی می شوند . HS Code  یک سامانه ی بین المللی است که توسط WTO به اجرا درآمده است .

در این سامانه تمام کالا بر اساس یک کد ۸ یا ۱۰ رقمی در کشورها طبقه بندی شده که ۴ یا ۶ رقم اول بین کشورهای عضو مشترک است و ۲ یا ۴ رقم بعدی بر اساس فضای طبقه بندی کالای کشورها متفاوت می تواند باشد.

از آنجایی که این تعرفه تا ۶ رقم اول از سمت چپ در بین کشورها مشترک است لذا می تواند در مکاتبات و مبادلات تجاری استاندارد خوبی برای تشخیص کالا باشد. دو رقم اول HS مربوط به فصل مربوطه استدو رقم دوم سر دسته را نشان می دهد و دو رقم سوم زیر دسته را نمایش می دهد.

 

مثال

کد hs 1006.30 نشان دهنده فصل ۱۰ (غله) سر دسته ۰۶ (برنج) و زیر دسته ۳۰ (برنج نيمه سفيدشده(Semi milled Rice) يا برنج كامل سفيد شده(Wholly milled Rice) حتي صيقلي يا براق شده(۱)) است.

 

ساختار طبقه بندی و تعرفه برنج Rice Hs code

ساختار طبقه بندی و تعرفه برنج Rice Hs code

ساختار طبقه بندی و تعرفه برنج Rice Hs code

فصول HS چیست؟

  • قسمت اول : حیوانات زنده، محصولات حیوانی
  • قسمت دوم : محصولات نباتی
  • قسمت سوم : چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی، فرآورده های …
  • قسمت چهارم : محصولات صنایع غذایی، نوشابه ها، آبگون های الکلی و …
  • قسمت پنجم : محصولات معدنی
  • قسمت ششم : محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن
  • قسمت هفتم : مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد، کائوچو و اشیاء …
  • قسمت هشتم : پوست خام، چرم، پوست های نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد، اشیاء
  • قسمت نهم : چوب و اشیاء چوبی، زغال چوب، چوب پنبه و اشیاء چوب پنبه ای، …
  • قسمت دهم : خمیرچوب یا سایر مواد الیافی سلولزی، کاغذ یا مقوا برای بازیافت
  • قسمت یازدهم : مواد نسجی و مصنوعات از این مواد
  • قسمت دوازدهم : کفش، کلاه، چترآفتابی، عصا، عصای صندلی شو، شلاق و تازیانه، …
  • قسمت سیزدهم : مصنوعات از سنگ، گچ، سیمان، پنبه نسوز (Asbestos)، میکا ، …
  • قسمت چهاردهم : مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های گرانبها یا نیمه گرانبها، فلزات …
  • قسمت پانزدهم: فلزات معمولی و مصنوعات آن ها
  • قسمت شانزدهم: ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی، اجزاء و قطعات آن ها و …
  • قسمت هفدهم: وسایل نقلیه زمینی، هوایی، آبی و تجهیزات ترابری مربوط به آن ها
  • قسمت هجدهم: آلات و دستگاه های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی، سنجش، کنترل،…
  • قسمت نوزدهم: اسلحه و مهمات، اجزاء و قطعات و متفرعات آن ها
  • قسمت بیستم: کالاها و مصنوعات گوناگون
  • قسمت بیست و یکم: اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون یا عتیقه

بخش دوم : تعرفه گمرکی در ایران

۱- تعرفه واردات کالا به ایران چند است و چگونه محاسبه می شود

قانون امور گمرکی ماده ۱ بند د ـ حقوق ورودی

حقوق گمرکی معادل چهار درصد (۴%) ارزش گمرکی کالا به اضافه سود بازرگانی که توسط هیئت وزیران تعیین می گردد به علاوه وجوهی که به موجب قانون، گمرک مسئول وصول آن است و به واردات قطعی کالا تعلق می گیرد ولی شامل هزینه های انجام خدمات نمی شود.

برای آشنایی بیشتر با چگونگی تعیین ارزی کالای وارداتی بخش دوم ـ تعیین ارزش و قواعد مبدأ ( آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی ) ، فصل اول ـ ارزش کالا، مبحث اول ـ ارزش کالای ورودی ( وارداتی ) آیین نامه اجرای قانون امور گمرکی را مطالعه نمایید

 

۲- تعرفه صادرات کالا به ایران چند است و چگونه محاسبه می شود

مبحث دوم ـ  ارزش گمرکی کالای صدوری ( صادراتی )
ماده ۱۶ : ارزش گمرکی کالای صدوری، عبارت است از قیمت فروش کالا برای صدور به اضافه هزینه بیمه، باربری و حمل و نقل و سایر هزینه هایی که به آن کالا تا خروج از قلمرو گمرکی تعلق می گیرد و از روی سیاهه و اسناد تسلیمی صادرکننده تعیین می گردد.

در صورت عدم ارائه اسناد و یا نامتناسب بودن ارزش اظهار شده به دلایل مستند، گمرک ارزش کالای صدوری را با استعلام از مراجع ذیربط و براساس قیمت عمده فروشی آن در بازار داخلی به اضافه هزینه هایی که تا خروج از قلمرو گمرکی به آن تعلق می گیرد تعیین می نماید.

 

بخش سوم : تعرفه گمرکی سایر کشورها

پیدا کردن دقیق تعرفه گمرکی سایر کشورها کمی دشوار است. ولیکن شما برای انجام امور بازاریابی و تحقیقات بازار و یا صادرات کالا و ..  نیاز به بررسی دقیق تعرفه گمرکی سایر کشورها دارید.

برای این منظور ما دو راهکار داریم:

  • شما می توانید از طریق بخش تحلیل بازارهای صادراتی کشورهای مختلف، بخش قوانین و مقررات، بخشی از اطلاعات مربوط به حقوق و عوارض گمرکی و اطلاعات مرتبط را کسب نمایید.
  • شما با استفاده از سایت های مختلف به اطلاعات مرتبط با تعرفه سایر کشورها دسترسی داشته باشید. تعرفه گمرکی سایر کشورها توسط سازمان جهانی گمرک و سازمان تجارت جهانی نیز منتشر می شود. ولی در ادامه دو درگاه مختلف برای بررسی تعرفه کشورهای مختلف ارائه شده است.

 

لیست فارسی سرفصل های تعرفه گمرکی :

 

کد HS

عنوان های سرفصل ( فارسی )

عنوان های سرفصل ( انگلیسی )

’۰۱حيوانات زندهLive animals
’۰۲گوشت و احشای خوراكيMeat and edible meat offal
’۰۳ماهی ها و قشرداران، صدفداران و سایر آبزیان فاقد ستون فقراتFish and crustaceans, molluscs and other aquatic invertebrates
’۰۴شير و محصولات لبنی؛ تخم پرندگان؛ عسل طبیعی؛ محصولات خوراکی که منشأ حیوانی دارند و در جای دیگر گفته نشده و مشمول شماره دیگر تعرفه نشده باشد.Dairy produce; birds’ eggs; natural honey; edible products of animal origin, not elsewhere …
’۰۵سایر محصولات حیوانی، که در جای دیگر گفته نشده و مشول شماره دیگر تعرفه نشده باشد.Products of animal origin, not elsewhere specified or included
’۰۶نباتات زنده و محصولات گلکاریLive trees and other plants; bulbs, roots and the like; cut flowers and ornamental foliage
’۰۷سبزیجات، نباتات، ریشه و غده های زیرخاکی خوراکیEdible vegetables and certain roots and tubers
’۰۸میوه های خوراکی؛ پوست مرکبات یا پوست خربزه و همانندEdible fruit and nuts; peel of citrus fruit or melons
’۰۹قهوه، چای، ماته و ادویهCoffee, tea, maté and spices
’۱۰غلاتCereals
’۱۱محصولات صنعت آردسازی؛ مالت؛ نشاسته و فکول؛ اینولین؛ گلوتن گندمProducts of the milling industry; malt; starches; inulin; wheat gluten
’۱۲دانه و میوه های روغن دار؛ دانه و بذر و میوه های گوناگون؛ نباتات صنعتی یا دارویی؛ کاه و نواله Oil seeds and oleaginous fruits; miscellaneous grains, seeds and fruit; industrial or medicinal …
’۱۳انگم ها؛ صمغ ها؛ رزین ها و سایر شیره ها و عصاره نباتی Lac; gums, resins and other vegetable saps and extracts
’۱۴مواد قابل بافت؛ سایر محصولات نباتی که در جای دیگر گفته نشده و مشول شماره دیگر تعرفه نباشد Vegetable plaiting materials; vegetable products not elsewhere specified or included
’۱۵چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی؛ فرآورده های حاصل از تفکیک آن ها؛ چربی های خوراکی آماده؛ موم های حیوانی یا نباتی Animal or vegetable fats and oils and their cleavage products; prepared edible fats; animal …
’۱۶فرآورده های گوشت، ماهی یا قشرداران، صدف داران یا سایر آبزیان فاقد ستون فقرات Preparations of meat, of fish or of crustaceans, molluscs or other aquatic invertebrates
’۱۷قند و شکر و شیرینیSugars and sugar confectionery
’۱۸کاکائو و فرآورده های آنCocoa and cocoa preparations
’۱۹فرآورده های غلات، آرد، نشاسته، فکول یا شیر؛ نان های شیرینیPreparations of cereals, flour, starch or milk; pastrycooks’ products
’۲۰فرآورده ها از سبزیجات، میوه ها یا از سایر اجزاء نباتاتPreparations of vegetables, fruit, nuts or other parts of plants
’۲۱فرآورده های خوراکی گوناگونMiscellaneous edible preparations
’۲۲نوشابه ها، آبگون های الکلی و سرکهBeverages, spirits and vinegar
’۲۳آخال و تفاله صنایع خوراک سازی؛ خوراکی های آماده برای حیواناتResidues and waste from the food industries; prepared animal fodder
’۲۴توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوی ساخته شدهTobacco and manufactured tobacco substitutes
’۲۵نمک؛ گوگرد؛ خاک و سنگ؛ گچ، آهک و سیمانSalt; sulphur; earths and stone; plastering materials, lime and cement
’۲۶سنگ فلز، جوش و خاکسترOres, slag and ash
’۲۷سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آن ها؛ مواد قیری؛ موم های معدنیMineral fuels, mineral oils and products of their distillation; bituminous substances; mineral …
’۲۸محصولات شیمیایی غیرآلی؛ ترکیبات آلی یا غیرآلی فلزات گرانبها، …Inorganic chemicals; organic or inorganic compounds of precious metals, of rare-earth metals, …
’۲۹محصولات شیمیایی آلیOrganic chemicals
’۳۰محصولات داروییPharmaceutical products
’۳۱کودهاFertilisers
’۳۲عصاره های دباغی یا رنگرزی؛ تانن ها و مشتقات آن ها؛ مواد…Tanning or dyeing extracts; tannins and their derivatives; dyes, pigments and other colouring …
’۳۳روغن های اسانسی و شبه رزین ها (رزینوئیدها)؛ محصولات…Essential oils and resinoids; perfumery, cosmetic or toilet preparations
’۳۴صابون، مواد آلی تانسیواکتیو، فرآورده ها برای…Soap, organic surface-active agents, washing preparations, lubricating preparations, artificial …
’۳۵مواد آلبومینوئید؛ محصولات براساس نشاسته یا فکول تغییر یافته…Albuminoidal substances; modified starches; glues; enzymes
’۳۶باروت و مواد منفجره…Explosives; pyrotechnic products; matches; pyrophoric alloys; certain combustible preparations
’۳۷محصولات عکاسی و سینماتوگرافیPhotographic or cinematographic goods
’۳۸محصولات گوناگون صنایع شیمیایی Miscellaneous chemical products
’۳۹مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد Plastics and articles thereof
’۴۰کائوچو و اشیای ساخته شده از کائوچو Rubber and articles thereof
’۴۱پوست خام (غیر از پوست های نرم) و چرم Raw hides and skins (other than furskins) and leather
’۴۲اشیای ساخته شده از چرم؛ مصنوعات زین و برگ سازی؛ لوازم سفر، کیف های دستی و محفظه های همانند؛ اشیای ساخته شده از روده… Articles of leather; saddlery and harness; travel goods, handbags and similar containers; articles …
’۴۳پوست های نرم طبیعی و پوست های نرم بدلی؛ اشیای ساخته شده از آنها Furskins and artificial fur; manufactures thereof
’۴۴چوب و اشیای چوبی؛ زغال چوب Wood and articles of wood; wood charcoal
’۴۵چوب پنبه و اشیای ساخته شده از چوب پنبه Cork and articles of cork
’۴۶مصنوعات حصیربافی یا سبدبافی Manufactures of straw, of esparto or of other plaiting materials; basketware and wickerwork
’۴۷خمیر چوب یا سایر مواد الیافی سلولزی؛ کاغذ یا مقوا برای بازیافت (آخال و ضایعات) Pulp of wood or of other fibrous cellulosic material; recovered (waste and scrap) paper or …
’۴۸کاغذ و مقوا؛ اشیای ساخته شده از خمیر کاغذ، از کاغذ یا از مقوا Paper and paperboard; articles of paper pulp, of paper or of paperboard
’۴۹کتاب، روزنامه، تصویر و سایر محصولات صنعت چاپ، دست نوشته ها، تایپ شده ها و نقشه ها Printed books, newspapers, pictures and other products of the printing industry; manuscripts, …
’۵۰ابریشم Silk
’۵۱پشم، موی نرم (کرک) یا زبر حیوان، نخ و پارچه های تار و پودباف از موی یال و دم Wool, fine or coarse animal hair; horsehair yarn and woven fabric
’۵۲پنبه Cotton
’۵۳سایر الیاف نسجی نباتی؛ نخ کاغذی و پارچه های تار و پودباف از نخ کاغذی Other vegetable textile fibres; paper yarn and woven fabrics of paper yarn
’۵۴رشته های مصنوعی (man-made filaments)؛ نوار… Man-made filaments; strip and the like of man-made textile materials
’۵۵الیاف سنتتیک یا مصنوعی غیریکسره (man-made staple) Man-made staple fibres
’۵۶اوات، نمد و پارچه های نبافته؛ نخ های ویژه؛ ریسمان، طناب و کابل و… Wadding, felt and nonwovens; special yarns; twine, cordage, ropes and cables and articles thereof
’۵۷فرش و سایر کفپوش ها از مواد نسجی Carpets and other textile floor coverings
’۵۸پارچه های تار و پودباف مخصوص؛ پارچه های نسجی منگوله بافت… Special woven fabrics; tufted textile fabrics; lace; tapestries; trimmings; embroidery
’۵۹پارچه های نسجی آغشته، اندود، پوشانده یا مطبق شده؛ اشیای نسجی از…Impregnated, coated, covered or laminated textile fabrics; textile articles of a kind suitable …
’۶۰پارچه های کشباف یا قلاب باف Knitted or crocheted fabrics
’۶۱لباس و متفرعات لباس، کشباف یا قلاب باف Articles of apparel and clothing accessories, knitted or crocheted
’۶۲لباس و متفرعات لباس، غیرکشباف یا غیرقلاب باف Articles of apparel and clothing accessories, not knitted or crocheted
’۶۳سایر اشیای نسجی دوخته و مهیا… Other made-up textile articles; sets; worn clothing and worn textile articles; rags
’۶۴کفش، گتر و اشیای همانند، اجزای این اشیاء Footwear, gaiters and the like; parts of such articles
’۶۵کلاه و اجزای کلاه Headgear and parts thereof
’۶۶چتر بارانی، چتر آفتابی، عصا، عصای صندلی شو، شلاق، تازیانه و اجزای آنها Umbrellas, sun umbrellas, walking sticks, seat-sticks, whips, riding-crops and parts thereof
’۶۷پر و پر نرم آماده و اشیای ساخته شده از پر یا از پر نرم؛ گل های مصنوعی؛ اشیای ساخته شده از موی انسان Prepared feathers and down and articles made of feathers or of down; artificial flowers; articles …
’۶۸مصنوعات از سنگ، گچ، سیمان، پنبه نسوز… Articles of stone, plaster, cement, asbestos, mica or similar materials
’۶۹محصولات سرامیکی Ceramic products
’۷۰شیشه و مصنوعات شیشه ای Glass and glassware
’۷۱مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های گرانبها یا نیمه گرانبها، فلزات گرانبها، فلزات دارای روکش یا پوشش از فلزات گرانبها و اشیای ساخته شده از این مواد؛ زیورآلات بدلی، سکه Natural or cultured pearls, precious or semi-precious stones, precious metals, metals clad …
’۷۲چدن، آهن و فولاد Iron and steel
’۷۳مصنوعات از چدن، آهن یا فولاد Articles of iron or steel
’۷۴مس و مصنوعات از مس Copper and articles thereof
’۷۵نیکل و مصنوعات از نیکل Nickel and articles thereof
’۷۶آلومینیوم و مصنوعات از آلومینیوم Aluminium and articles thereof
’۷۸سرب و مصنوعات از سرب Lead and articles thereof
’۷۹روی و مصنوعات از روی Zinc and articles thereof
’۸۰قلع و مصنوعات از قلع Tin and articles thereof
’۸۱سایر فلزات معمولی؛ سرمت ها؛ مصنوعات از این مواد Other base metals; cermets; articles thereof
’۸۲ابزارها، ابزارآلات، مصنوعات چاقوسازی، قاشق و چنگال، از فلزات معمولی؛ اجزاء و قطعات این مصنوعات از فلزات معمولی Tools, implements, cutlery, spoons and forks, of base metal; parts thereof of base metal
’۸۳مصنوعات گوناگون از فلزات معمولی Miscellaneous articles of base metal
’۸۴رآکتورهای هسته ای، دیگ های بخار و آبگرم، ماشین آلات و وسایل مکانیکی؛ اجزاء و قطعات آنها Machinery, mechanical appliances, nuclear reactors, boilers; parts thereof
’۸۵ماشین آلات و دستگاه های برقی و آجزاء و قطعات آن ها؛ دستگاه های ضبط و پخش صوت، دستگاه های ضبط و پخش صوت و تصویر تلویزیونی… Electrical machinery and equipment and parts thereof; sound recorders and reproducers, television …
’۸۶لوکوموتیوهای راه آهن یا تراموای، نواقل روی خط… Railway or tramway locomotives, rolling stock and parts thereof; railway or tramway track fixtures …
’۸۷وسایل نقلیه زمینی غیر از نواقل روی خط راه آهن یا تراموای، و… Vehicles other than railway or tramway rolling stock, and parts and accessories thereof
’۸۸وسایل نقلیه هوایی، فضایی و اجزاء و قطعات آنها Aircraft, spacecraft, and parts thereof
’۸۹کشتی ها، قایق ها و شناورها Ships, boats and floating structures
’۹۰آلات و دستگاه های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی، سنجش، کنترل، دقت سنجی؛ آلات و دستگاه های طبی – جراحی؛ اجزاء و قطعات و متفرعات آنها Optical, photographic, cinematographic, measuring, checking, precision, medical or surgical …
’۹۱اشیای صنعت ساعت سازی Clocks and watches and parts thereof
’۹۲آلات موسیقی؛ اجزاء و قطعات و متفرعات این آلات Musical instruments; parts and accessories of such articles
’۹۳اسلحه و مهمات؛ اجزاء و قطعات و متفرعات آنها Arms and ammunition; parts and accessories thereof
’۹۴مبل؛ مبل های طبی – جراحی؛ اسباب تختخواب و همانند؛ چراغ و وسایل روشنایی که در جای دیگر گفته نشده یا مشمول شماره های دیگر نباشند؛ چراغ های تبلیغاتی علائم نورانی، تابلوهای نورانی راهنما و اشیای همانند؛ ساختمان های پیش ساخته Furniture; bedding, mattresses, mattress supports, cushions and similar stuffed furnishings; …
’۹۵بازیچه، اسباب بازی و لوازم ورزشی، اجزاء و قطعات و متفرعات آنها Toys, games and sports requisites; parts and accessories thereof
’۹۶مصنوعات گوناگون Miscellaneous manufactured articles
’۹۷اشیای هنری، اشیای کلکسیون یا عتیقه Works of art, collectors’ pieces and antiques
’۹۹قطعات منفصله ماشین آلات راهسازی، خودرو و سایر ماشین آلات و وسایل نقلیه موتوری تاریخی CBUCommodities not elsewhere specified

نرخ ارز گمرکی

منظور از ارز هر وسیله‌ای است که به صورت اسکناس، حواله یا چک در مبادلات خارجی جهت پرداخت‌ها استفاده می‌شود و منظور از نرخ ارز خارجی عبارت است از مقداری از واحد پولی ملی که برای بدست آوردن واحد پول کشور دیگر باید پرداخت شود.

با توجه به اینکه کالاهای وارداتی توسط گمرک بر اساس ارزهای خارجی بسته به کشور مبدا ارزش‌گذاری می‌شود برای تعیین میزان حقوق و عوارض گمرکی نرخ اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای ارزهای مختلف محاسبه می‌شود.

نوع ارزواحد ارزنرخ ارز به ریال
دلار آمریکا ($)USD۴۲,۰۰۰
یورو (€)EUR۴۷,۶۱۴
پوند انگلیس (£)GBP۵۴,۲۸۰
یکصد ین ژاپن (¥)JPY100۴۰,۱۶۲
فرانک سوئیس (Fr.)CHF۴۴,۸۹۵
دلار کانادا ($)CAD۳۰,۶۷۰
دلار استرالیا ($)AUD۲۷,۳۲۷
کرون نروژ (NOK)NOK۴,۳۹۴
کرون سوئد (kr)SEK۴,۴۲۵
کرون دانمارک (DKK)DKK۶,۳۷۲
درهم امارات متحده عربی (AED)AED۱۱,۴۳۷
ریال عربستان سعودی (ریال)SAR۱۱,۲۰۱
دینار کویت (د.ک)KWD۱۳۷,۲۴۴
دینار بحرین (د.ب.)BHD۱۱۱,۷۰۵
ریال قطر (QAR)QAR۱۱,۵۳۹
ریال عمان (ر.ع)OMR۱۰۹,۲۳۴
روپیه هندوستان (Rs.)INR۵۶۸
لیر ترکیه (TRY)TRY۶,۸۳۴
راند آفریقای جنوبی (R)ZAR۲,۶۳۳
یکصد دینار عراق (ع.د)IQD100۳,۵۲۰
یوان چین (¥)CNY۶,۰۴۱
رینگیت مالزی (MYR)MYR۹,۹۱۶
دلار سنگاپور (SGD)SGD۳۰,۲۱۷
دلار هنگ کنگ ($)HKD۵,۴۰۷
هزار روپیه اندونزی (Rp)IDR1000۲,۹۲۶
هزار وون کره جنوبی (₩)KRW1000۳۵,۱۸۷
درام ارمنستان (AMD)AMD۸,۶۷۱
منات آذربایجان (AZN)AZN۲۴,۷۵۸
روبل روسیه (RUB)RUB۵۹۳
دلار تایوان ($)TWD۱,۴۰۱
ریونیا اوکراین (₴)UAH۱,۶۵۳
یک هزار روبل بلاروس (BYR)BYR1000۱۸,۲۳۷
یکصد بات تایلند (฿)THD100۱۳۳,۱۷۷
نرخ ارز صادراتی ($)USD۱۳۶,۷۲۱
نرخ ارز صادراتی (یورو)(€)۱۵۳,۶۳۹

 

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.